Traditionele gerechten uit Rusland
- Borsch of rode bietensoep is een heerlijk soepje op koudere dagen, geserveerd met of zonder vlees, aardappelen, kruiden (meestal dille) en een kwak Russische zure room. Vergezeld met een stukje brood gegarneerd met gesmolten kaas, is dit gerecht stevig genoeg om te dienen als een volwaardige maaltijd, hoewel het meestal gegeten wordt als voorgerecht.
- Russische salade is zo'n gerecht dat zich internationaal goed heeft verspreid en de kans groot dat u een versie van deze heerlijke salade reeds geprobeerd hebt. Echter, de Russische versie is fris en scherper met een klein beetje mayonaise. De Russische versie van deze salade bestaat uit blokjes aardappel, erwten, ei, mayonaise en zure room. In Rusland is deze salade beter bekend als huzarensalade.
- Blini of Russische pannenkoeken zijn de Russische versie van de dunne Franse crêpe, meestal gemaakt met boekweit voor hartige vullingen of met witte bloem voor een zoeter beleg. Meestal worden de blinis gegarneerd met gerookte zalm, zure room, jam of met gecondenseerde melk.
- Pelmeni zijn verpakte vlees vullingen van lamsvlees, varkensvlees of rundvlees in een klein laagje deeg. U kunt ook zalm of romige paddenstoelen als vulling vinden. Bij het serveren van de pelmeni wordt u gevraagd of u ze wilt eten met zure room of geserveerd in een kruidige bouillon.
- Shashlik is geroosterd BBQ vlees of vis op spiesjes. Zoals de naam al doet vermoeden, dit gerecht is een vorm van shish kebab, hoewel de Russische versie wordt geserveerd in blokjes van lam, rund, kip of zalm en geserveerd met een brood, Russisch augurken en een soms pittige tomatensaus. Als uw naar Rusland zult u zeker aantal marktkramen tegenkomen waar men shashlik op stokjes serveert.
- Pirozhki zijn kleine Russische koekjes met soortgelijke vulling en kruiding als pelmeni, behalve dat ze zijn ingekapseld zijn door een dikke laag deeg en meestal in de oven worden gebakken. Naast de typische vlees of zalm vullingen, kan je ze ook vinden met andere vullingen van kool, aardappelen, eieren, kaas of zelfs zoete vullingen. Pirozhki is een echt heerlijk Russisch voorgerechtje.
Wat te drinken bij deze traditionele Russische gerechten ? Naast het nippen aan een glaasje wodka. Worden de meeste gerechten geserveerd met een Russische thee. Ja, thee, verrassend, is een zeer populaire drank in Rusland, traditioneel gedronken uit een Samovar. Als u meer de gezonde toer wil opgaan is Kefir een aan te raden drank. Traditionele kefir wordt meestal ook zelf gemaakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten