Reizen naar Rusland

Reizen naar Rusland


Rusland is een prachtig land en je zult zeker genieten van deze reis. Tegelijkertijd is het land heel verschillend, afhankelijk van de bestemming in Rusland. Je zult uw bezoek zorgvuldig moeten plannen.



Wat is de beste periode om naar Rusland te reizen ?

De eerste vraag die je moeten stellen bij het maken van je reisplannen - Wat is het beste seizoen naar om naar Rusland te reizen. Hier bestaan geen twijfels over, de beste tijd om naar Rusland te reizen in ongetwijfeld de zomer. De zomer in Rusland duurt van juni tot augustus.

Winterreizen hebben een bijzondere charme, maar je kunt het beter niet proberen als je niet gewend bent aan temperaturen ver onder nul.





Wat moet je meenemen ?

Regen in Rusland is gebruikelijk voor elk seizoen, met uitzondering van de winter, dus neem een ​​regenkledij mee. Tevens dien je warme kledij mee te nemen, in vele delen van Rusland kan het in de zomer tevens koud zijn. Natuurlijk ook een beetje afhankelijk van uw bestemming in Rusland. In het hoge Noorden mag je soms zelfs vriestemperaturen verwachten, terwijl in het zuiden van het land, er temperaturen kunnen heersen tot +40° C. Zorg ervoor dat je altijd voldoende reserve kledij meeneemt en een beetje waspoeder om je kleren te wassen, je kleren laten wassen in Rusland in vrij duur. Sokken en ondergoed kan je vrij gemakkelijk zelf wassen en te drogen hangen in de badkamer. 
Vergeet niet om speciale geschenkjes mee te nemen voor de personen die je gaat bezoeken. Als u gaat om er een Russische dame te ontmoeten, neem dan wat foto's van jezelf mee, uw huis, uw leefomgeving enzovoort. 

Hoe uw reis naar Rusland organiseren ?

Hoewel de laatste jaren reizen naar Rusland gemakkelijker is geworden, heb je nog steeds een visum nodig. U kunt zich aanmelden voor een toeristisch of zakelijk visa. Een toeristenvisum is het minst ingewikkeld om te verkrijgen. U kan zelf een visum aanvragen bij de Russische ambassade in Amsterdam of Brussel. Bepaalde provincies hebben soms ook hun eigen consulaat. U kan ook een visum aanvragen via een reisbureau of op het internet heb je ook gespecialiseerde instanties die uw een visum kunnen bezorgen. Na je aankomst in Rusland, moet je gaan registreren bij de Russische autoriteiten.






De Russische taal

Als je voor het eerst reist naar Rusland, zal je zeker taalproblemen ervaren. Als je het cyrillisch alfabet niet kent, zult u niet in staat zijn om de borden te lezen. Zelfs het meeste personeel van het hotel kent geen Engels. De situatie in regionale steden is nog erger. U zult zelden een café of restaurant vinden met een menukaart in het Engels. Als je op zoek bent naar een adres, is het altijd beter het adres in het Russisch geschreven te hebben. Vraag een vertaler een lijstje van noodzakelijke zinnen te maken in het Russische. Het internet kan je ook helpen bij het vinden van standaard zinnen of uitdrukkingen in het Russische, Google maar even. Er zijn ook elektronisch apparaten die als vertaler kunnen dienen. Meestal zijn dergelijke apparaten wel duur.




Hoe betalen in Rusland ?

In Moskou en St. Petersburg kunt u op veel plaatsen met een creditcard betalen. Nu, als je buiten de grote reist, kan je wel problemen ondervinden om met plastiek geld te betalen. Euro of een andere valuta zijn officieel niet toegestaan ​​als betaalmiddel, maar kunnen wel worden omgewisseld in de plaatselijke banken. Opgelet als je cash geld meeneemt, er zijn wettelijke beperkingen. Maar het is niet verstandig om veel cash geld mee te nemen naar Rusland. Opgelet : om niet te worden opgelicht als je wisselgeld ontvangt. In de grote winkelketens is het naatuurlijke veiliger betalen dan buiten op straat. 



Eten in Rusland

Restaurants en cafés bieden een breed scala van meestal Russische gerechten aan, maar je zult iets vinden volgens uw smaak. Het enige probleem dat je de menukaart niet kan lezen en je zal moeten behelpen met alle vormen van communicatie. 



Vervoer in Rusland

Als je in Moskou verblijft, is de metro het snelste en het goedkoopste systeem om ergens te geraken. De metro van Moskou is een van de meest uitgebreide en zwaar reisde metro systemen in de wereld, het vervoeren van ongeveer 9 miljoen mensen rond de stad elke dag. 


Tips

Neem een ​​converter mee u voor elektrische apparaten. Elektriciteit in heel Rusland is 220 volt. De plug is een 2-pins dunne EU norm.
Russen dragen geen schoenen binnenshuis en meestal wordt u aangeboden om uw schoenen te veranderen in slippers.

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

Estse vrouwen, ontmoet deze prachtige vrouwen uit Estland

Estse vrouwen voor huwelijk Estse vrouwen zijn erg mooi. Deze prachtige vrouwen zijn te vinden op tal van Russische dating sites. Estse v...